Adatvédelmi nyilatkozat

Adatvédelmi tájékoztató – Tipp Szuper Bt.

I. Adatvédelemi tájékoztatás:
A Tipp Szuper Bt. számára elengedhetetlen, hogy a vásárlók, felhasználók, a weboldal
látogatók által megadott adatok védelme minden esetben biztos kezekben legyen. Minden adata, amely beérkezik
hozzánk az interneten keresztül, ugyanolyan védelemmel lesz kezelve, mintha azokat személyesen, telefonon, vagy
postai úton juttatta volna el hozzánk.
Minden személyes adatot, amely a weboldalunk használatával érkezett be hozzánk, a személyes adatok védelméről
és közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló érvényes jogszabályok rendelete szerint kezeljük. Adatait a lehető
legbiztonságosabban tároljuk, és harmadik félnek nem adjuk át, kivételt képez az Ön adatinak harmadik félnek való
átadásának hozzájárulása.
Jelen adatvédelmi tájékoztató a Tipp Szuper Bt. által gyűjtött adatokra, személyes adatokra
vonatkozik, ideértve a tulajdonában álló weboldalakon, internetes felületeken, reklámeszközökön, szoftvereken
keresztül gyűjtött adatokat, személyes adatokat, fájlokat és egyéb információkat is.
Ha bármilyen kérdése van az Önről tárolt adatokat illetően, vagy szeretné, ha adatait törölnénk, akkor vegye fel
velünk a kapcsolatot, az alábbi elérhetőségeink egyikén:

II. Az adatkezelő (szolgáltató, eladó) adatai:
 Adatkezelő neve: Tipp Szuper Tanácsadó Betéti Társaság
 Székhelye: 7800 Siklós Szent István Tér 8.
 Postázási cím: 7800 Siklós Pf:123
 E-mail cím: tippszuperbt@tippszuperbt.hu
 Weboldal: https://napitutitippek.hu/
 Adószám: 25013133-2-02
 Céget bejegyző bíróság neve: Pécsi Törvényszék mint Cégbíróság
 Cégjegyzékszám: 02-06-074289

III. Az adatkezeléssel összeköthető, az adatkezelő tulajdonában, vagy szerződéses partnerei tulajdonában álló
weboldalak tárhelyét szolgáltató cég(ek) adatai:
 Cégnév: DiMA.hu Kft.
 Székhely Cím: 4032 Debrecen, Békéssy Béla u. 9. C. épület, 3. emelet 10. ajtó
 E-mail: info@dima.hu
 Telefon: 06-20-577-4182
 Fax: 06-52-500-312
 Weboldal: http://www.dima.hu

IV. Adatvédelemmel kapcsolatos értesítés, adatok forrásai, tárolási módszerei, adatkezelés időtartama:
Az adatkezelő tulajdonában álló weboldalt meglátogató felhasználók, vagy azokon keresztül személyes adatokat
megadók az adatfeldolgozás és kezelés megkezdése előtt, minden felhasználót, ügyfelet, megrendelőt tájékoztatunk
az adatai kezelésével, időtartamával kapcsolatban. Értesítjük őket az adatkezelés céljáról és jogalapjáról, emellett az adatkezeléssel és feldolgozással kapcsolatos folyamatokról. Az adatkezeléssel összefüggésbe hozható érintett
természetes, vagy jogi személy bármikor kérheti adatainak törlését az adatkezelőtől.
Az adatkezelő tulajdonában álló weboldalon lévő információk megtekintéséhez nem szükséges konkrét személyes
adatok megadása. Egyes szolgáltatások azonban, mint:
 megrendelés esetén,
 hírlevélre történő feliratkozáskor,
 érdeklődés esetén
 egyéb esetben
szükséges megadni valamilyen személyes adatunkat. Ezek a személyes adatok a következőek lehetnek:
 név
 lakcím
 telefonszám
 e-mail cím
 bankszámlaszám
 egyéb
Ebben az esetben, az adatok megadása önkéntes, úgynevezett ráutaló hozzájárulással történik, azonban ezen
hozzájárulás bármikor visszamondható, törölhető. Az adatkezelő (szolgáltató) és a vele szerződéses kapcsolatban
álló partnerei kezelhet és felhasználhat közvetlenül az érintettől felvett adatokat, nyilvános nyilvántartásokból
átvett adatokat és más adatkezelőktől átvett, megvásárolt adatokat. Ezen személyes adatokat az érintett személy,
vagy jogi személy bármikor jelezheti az adatkezelő elérhetőségein az adatkezelő részére, hogy tegye tiltó listára, ne
használja fel, ne kezelje a jövőben a személyes adatait. Az adatkezelés időtartama minden esetben az érintett
kérésére történő törlésig fenn áll.
Archiválási céllal az adatok tárolása történhet offline és online módon, valamint az országos előírások, vagy
adatvédelmi törvények által előírt más módokon. Bizonyos adatok tárolása tárhely szolgáltatók szerverein is
tárolódhatnak. Az adatkezelő minden esetben gondoskodik az adatok biztonságos tárolásáról.

V. A weboldalak automatikus adatmentése:
Az adatkezelő tulajdonában álló weboldal(ak) technikai üzemeltetése során, személyes adatokat nem tartalmazó, de
automatikusan keletkező információkat is eltárolhatunk.
 Domain nevét (URL)
 Hozzáférési adatait
 A számítógép IP címét
 HTTP válaszkódot
 A lekérést kérő weboldal adatait
 A weboldal látogatása során keletkezett bájtok mennyiségét
 A weboldal látogatásának időtartalmát
 A használt böngészőprogram nevét

VI. A cookie-k használatával kapcsolatos tudnivalók, és tájékoztató
Mit jelen az hogy cookie?
A cookiek vagy magyarul sütik, egy betűkből és számokból álló információ csomag, amit a weboldal, vagy webáruház
a felhasználók böngészőjének küld el, azzal a céllal, hogy elmentse bizonyos beállításaikat. Ezzel elősegíti a weboldal
használatát, segít abban, hogy statisztikát gyűjtsünk a látogatóinkkal kapcsolatban. Ezek a begyűjtött információk
nem tartalmaznak személyes adatokat, illetve nem alkalmasak egyének beazonosítására sem. A sütik, olyan egyedi
azonosítókat tartalmaznak, melyek egy-egy titkos véletlen generátorral készült számsor, melyet a felhasználók
eszközei eltárolnak. Ezek az azonosítók, a weboldal bezárásával megszűnnek, de némelyik még hosszú ideig eltárolva
marad a böngészőnkben.
A cookiek-ra vonatkozó jogszabályok és jogi hátterük:
Az adatkezelés hátterét az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII.
törvény (Infotv.) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő
szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény rendelkezései jelentik. Az adatkezelés jogalapja az
Infotv. 5. § (1) bekezdés.
Cookie-k melyek a felhasználói élmény javítására szolgálnak:
Azok a sütik, amelyek a felhasználói élményt segítik elő általában a weboldalhasználatról gyűjtenek információkat.
Például, hogy mely oldalakat látogatták meg leggyakrabban, milyen esetleges hibaüzenetet kaphattak a weboldal
felhasználói. Ezek a cookie-k teljes mértékben névtelen információkat gyűjtenek, és az innen nyert adatokat a
weboldal teljesítményének javítására használják fel. A felhasználói élmény javítására szolgáló cookie-k általában a
munkamenet idejére korlátozódnak, a böngésző bezárása után törlődnek.
RTB vagyis, retargeting személyre szabott cookiek-k:
A Google Display Hálózatában található egyéb webhelyeken való böngészés során, a weboldal, webáruház korábbi
látogatóinak, a már egy megnézett termékről, vagy termékekről, aloldalakról jelenít meg hirdetéseket.
Abban az esetben, ha szeretné megtudni, hogy a böngészője milyen cookie-kat használ, akkor tekintse meg, az ön
böngészőjének neve utáni linkre kattintva.
 Google Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=en
 Mozilla Firefox: https://support.mozilla.org/en-US/kb/enable-and-disable-cookies-website-preferences
 Safari: http://support.apple.com/kb/PH5042
 Opera: http://www.opera.com/help/tutorials/security/privacy/
 Windows Internet Explorer: http://support.microsoft.com/kb/196955
Amennyiben mobil készüléket használ, az alábbi oldalakon tájékozódhat:
 Android: http://developer.android.com/reference/android/webkit/CookieManager.html
 Blackberry: http://docs.blackberry.com/en/smartphone_users/deliverables/3200
/Turn_off_cookies_in_the_browser_60_1072866_11.jsp
 Opera: http://www.opera.com/help/tutorials/security/privacy/
 iOS: http://support.apple.com/kb/PH5042

VII. Megrendelési és számlázási adatokkal kapcsolatos tudnivalók:
Az adatkezelés célja, hogy a jogszabályoknak megfelelő számla kiállítása és a számviteli bizonylat-megőrzési
kötelezettség teljesítése. Az Sztv. 169. § (1)-(2) bekezdése alapján a gazdasági társaságoknak a könyvviteli
elszámolást közvetlenül és közvetetten alátámasztó számviteli bizonylatot meg kell őrizniük.
A számlázással és megrendeléssel kapcsolatosan szóba jöhető adatok: név, cím, e-mail cím, telefonszám, adószám.
Az adatkezelés időtartamát illetően, a kiállított számlákat az Sztv. 169. § (2) bekezdése alapján a számla kiállításától
számított 8 évig meg kell őrizni. Tájékoztatjuk arról, hogy amennyiben a számla kiállításához adott hozzájárulását
visszavonja, az Adatkezelő az Infotv. 6. § (5) bekezdés a) pontja alapján jogosult a számla kiállítása során megismert
személyes adatait 8 évig megőrizni.

VIII. Áruszállítással kapcsolatos adatkezelés:
Az adatkezelés célja áruszállítás esetében az, hogy a weboldalon, webá
A személyes adatnak már nem minősülő adatokat az adatfeldolgozó munkatársai kezelhetik, természetesen a fenti
alapelvek tiszteletben tartásával.
A Google Adatvédelmi Irányelveiről itt olvashat: http://www.google.hu/intl/hu/policies/privacy/

IX. Hírlevél, eDM küldéssel kapcsolatos adatkezelési információk:
Az adatgyűjtés, és kezelés célja, hogy az adatokkal kapcsolatos érintettek értesülhessenek a legfrissebb
ajánlatainkról, akcióinkról, stb. Az adatkezelő (szolgáltató) és a vele szerződéses kapcsolatban álló partnerei
kezelhetnek és felhasználhatnak közvetlenül az érintettől felvett adatokat, nyilvános nyilvántartásokból átvett
adatokat és más adatkezelőktől átvett, megvásárolt adatokat. Ezen személyes adatokat az érintett személy, vagy jogi
személy bármikor jelezheti az adatkezelő elérhetőségein az adatkezelő részére, hogy tegye tiltó listára, ne használja
fel, ne kezelje a jövőben a személyes adatait. Az adatkezelés időtartama minden esetben az érintett kérésére történő
törlésig fenn áll.
A kezelt adatok körébe tartozhat, az ügyfél, megrendelő, érintett neve, címe, e-mail címe és telefonszáma. Az
adatkezelés időtartalma, az érintett hozzájárulásának visszavonásáig érvényes.

X. Honlapon történő regisztrációval kapcsolatos adatkezelési tájékoztató:
Adatkezelésünk célja elsősorban, hogy a weboldalon történő regisztrációt követően segíthessük a felhasználói
élményt bizonyos személyes adatok tárolásával, így adott felhasználónak, megrendelőnek, vásárlónak nem szükséges
ismételten megadni, kitölteni adatait a rendszerben. A kezelt adatok általában, a megrendelő – felhasználó nevét,
címét, e-mail címét és telefonszámát jelentik, valamint a vásárolt termékkel kapcsolatos jellemzőkre hathat ki. Az
adatkezelés időtartalma, az érintett hozzájárulásának visszavonásáig érvényes.

XI. Google Adwords Adatfeldolgozás:
Az adatkezelő használhatja a Google Adwords reklám szoftvert és az Adwords programhoz tartozó, kapcsolódó
szolgáltatásokat. (Például: Google Adwords Konverziókövetés, remarketing, címkekezelés.) A Google Adwords
reklámszoftver tulajdonosa a Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; „Google“).
Az adatokat a szolgáltatás során titkosítják, valamint pszeudonimizálnak, így a személyes adat jellegük elvész. Az
adatkezelés célja, hogy Google hirdetéseket tegyen közzé a felhasználó részére.
A felhasználó által használt Google Adwords reklámok által a Google cookiek keletkezhetnek a felhasználó
számítógépével kapcsolatban. Ezek a cookie-k nem személyes adatok, és korlátozott ideig érhetőek el. A felhasználók
nem azonosíthatóak ezek alapján.
A Google Adwords-szel kapcsolatos cookie-k, mint például az Adwords konverziókövetéssel kapcsolatosak, a Google
és az adatkezelő részére nyújtanak statisztikai adatokat, amelyek segítségével felhasználóbarát és optimálisabb
szolgáltatást tudnak nyújtani a felhasználók számára. Személyes adatok nem azonosíthatóak be!
Amennyiben ne szeretne részt venni a konverziókövetési szolgáltatásban, akkor azt böngészőjében letilthatja és ezt
követően nem fog szerepelni a konverziókövetési statisztikákban.
Az adatkezelés jogszabályi háttere és jogalapja: Az érintett önkéntes hozzájárulása, az Infotv. 5. § (1) bekezdése.
Az adatfeldolgozás időtartalma: Az adatfeldolgozás a hozzájáruló nyilatkozat visszavonásáig tart.
A személyes adatnak már nem minősülő adatokat az adatfeldolgozó munkatársai kezelhetik, természetesen a fenti
alapelvek tiszteletben tartásával.
A Google Adatvédelmi Irányelveiről itt olvashat: http://www.google.hu/intl/hu/policies/privacy/

XII. A Google Analytics alkalmazása
Weboldalunk a Google Analytics alkalmazást használja, amely egy a Google által nyújtott webanalitikai
szoftverszolgáltatás. A szolgáltatás maga, cookie-kat használ, melyeket a felhasználók számítógépeire ment el és így
elősegítik a felhasználók által látogatott weboldalak használatának elemzését. A cookie-kal kapcsolatos információk a
Google egyik USA-beli szerverére kerülnek és tárolódnak. A Google ezeket az információkat kiértékeli, hogyan
használta a felhasználó a weboldalt, és így a weboldal üzemeltetőjének a honlap aktivitásával összefüggő
jelentéseket, riportokat készít és feldolgoz. Emellett a weboldal- és az internethasználattal kapcsolatos további
szolgáltatásokat teljesíthet.
A cookie-k tárolását és a felhasználó weboldalhasználattal kapcsolatos adatait, ide értve a felhasználó IP címét is, a
felhasználó a böngészőjének beállításával megakadályozhatja, de ilyen esetben előfordulhat, hogy a weboldal nem
megfelelően fog működni. Ilyen igény esetében töltse le és telepítse a következő linken elérhető böngésző
kiegészítőt. https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=hu
A Google Adatvédelmi Irányelveiről itt olvashat: http://www.google.hu/intl/hu/policies/privacy/

XIII. Közösségi Oldalakkal kapcsolatos tudnivalók:
Az adatkezelő használhatja a Facebook, Instagram és egyéb közösségi oldalak reklám szoftvereit és azokhoz tartozó,
kapcsolódó szolgáltatásokat. (Például: Konverziókövetés, remarketing, retargeting, címkekezelés.)
Az adatokat a szolgáltatás során titkosítják és az adatkezelés célja, hogy a közösségi oldalak hirdetéseket tegyenek
közzé a felhasználó(k) részére. A felhasználó által használt közösségi oldalak reklámjai által a közösségi oldalak
cookie-kat rögzíthetnek a felhasználó számítógépével kapcsolatban.
Egyéb adatgyűjtés ténye, a kezelt adatok köre: Facebook, Google+, Twitter, Pinterest, Youtube, Instagram, Flickr,
Tripadvisor, stb. közösségi oldalakon regisztrált neve, illetve a felhasználó nyilvános profilképe.
Az érintettek köre: Valamennyi érintett, aki regisztrált a fent említett közösségi oldalakon és, és „lájkolta”, vagy
követi a weboldalt.
A közösségi oldalon regisztrált felhasználók adatkezelésének a célja, hogy a közösségi oldalakon, a weboldalt és a
weboldallal kapcsolatos elemek, termékek, szolgáltatások, akciók terjesztése vagy magának a weboldalnak a
megosztása, illetve „lájkolása”, népszerűsítése. Az adatok forrásáról, azok kezeléséről, illetve az átadás módjáról, és
jogalapjáról az adott közösségi portál adatvédelmi tájékoztató dokumentumból, információforrásból tájékozódhat az
érintett. Az adatkezelés a közösségi oldalakon történik meg, így az adatokkal kapcsolatos szabályozásokról az adott
közösségi oldalakon tájékozódhat tovább. Az érintettek a személyes adataik kezelésével kapcsolatban önkéntesen
járultak hozzá a közösségi oldalakon.
o A Facebook adatkezelési szabályzata: https://www.facebook.com/about/privacy/
o Az Instagram adatkezelési szabályzata: https://www.facebook.com/help/instagram/155833707900388
o A Google adatkezelési irányelvei: https://www.google.com/intl/hu/policies/privacy/
o Twitter adatkezelési irányelvei: https://twitter.com/privacy
o Pinterest adatvédelmi irányelvei: https://help.pinterest.com/hu/articles/revisions-our-terms-service-andprivacy-policy
o Tripadvisor adatvédelmi irányelvei: https://tripadvisor.mediaroom.com/us-privacy-policy

XIV. Vásárlói, felhasználói jogok, jogorvoslat:
Az adatkezelés időtartalmán belül Önt az alábbiak megilletik:
o a tájékoztatáshoz való jog,
o az adatok helyesbítéséhez való jog,
o az adatok törléséhez való jog,
o az adatok zárolásához való jog,
o a tiltakozás joga.
Minden ügyfelünk az adatkezelés időtartama alatt, tájékoztatást kérhet az adatkezelőtől a személyes adataival
kapcsolatban. Az adatkezelők 25 napon belül írásban tájékoztathatják Önt a kezelt adatokról, az adatkezelés céljáról,
jogalapjáról, időtartalmáról, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kaphatták meg adatait, adattovábbítás esetén.
Az adatkezelés időtartalma alatt ügyfeleink kérhetik, hogy az adatkezelők a személyes adataikat módosítsák vagy
helyesbítsék, mely kérésnek 15 napon belül tesznek eleget.
Minden weboldalon keresztüli vásárlónknak lehetősége van a személyes adatok törlését kérelmezni, amelynek az
adatkezelő legkésőbb 15 naptári napon belül eleget tesz. Az Infotv. 6. § (5) bekezdésével összhangban az Adatkezelő
jogosult a személyes adatok további kezelésére (így például a számlázással összefüggésben).
Ha Ön töröltetni szeretné adatait az adatkezelőnkkel, de ezt nem teheti meg, mivel sértené az érintett jogi érdekeit,
abban az esetben kérheti személyes adatainak zárolását is. Ebben az esetben a zárolt adatok kizárólag addig lesznek
kezelhetőek, amíg fennáll a személyes adatok törölhetetlenségének állapota.
Tiltakozás személyes adatok kezelésére:
Ha a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag az Adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség
teljesítéséhez vagy az Adatkezelő, adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges,
kivéve kötelező adatkezelés esetén és az Infotv. 6. § (5) bekezdésében foglalt esetben.
Ha személyes adata felhasználása vagy továbbítása, az Ön beleegyezése nélkül, közvetlen üzletszerzés, közvéleménykutatás
vagy tudományos kutatás céljából történik.
Adatkezelőink a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított 15 napon belül megvizsgálják annak
megalapozottságát, majd döntés hoznak és írásban értesítik Önt. Ha az adatkezelő az érintett helyesbítés, zárolás
vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 25 napon belül írásban vagy az érintett
hozzájárulásával elektronikus úton közli a helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és
jogi indokait.
Jogorvoslati lehetőségek:
Amennyiben a vásárló úgy véli, hogy az adatkezelő megsértette valamely, az adatkezelésre vonatkozó törvényekben
leírt rendelkezések egyikét, vagy nem teljesítette valamely kérelmét, akkor vizsgálati eljárást kezdeményezhet a
Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál.
Tájékoztatjuk továbbá, hogy az adatkezelésre vonatkozó törvényi rendeletek megsértése esetén, vagy ha nem
teljesítette az adatkezelő valamely kérését, akkor a bírósághoz fordulhat az adatkezelővel szemben.

XV. Adatkezelési tájékoztató módosítása:
Az Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy jelen adatkezelési tájékoztatót módosítsa. A honlap módosítás
hatálybalépését követő használatával elfogadja a módosított adatkezelési tájékoztatót.

Pszt! Ugye Te is hallottál már Gesztesiről, aki stratégiájával az őrületbe kergeti a fogadóirodákat?

Igen, hallottam!

Képzeld! Gesztesi tippjeit mostantól az NTT-nél találod meg!

Hol tudom megrendelni?

Csak kattints ide!